Benny Andersen Prisen

Familierådslagningskoordinator vinder Benny Andersen Prisen 2017

Vinderen af Benny Andersen Prisen 2017 blev familierådslagningskoordinator Anne-Mette Sandgaard fra Esbjerg

Formålet med Benny Andersen Prisen er at: “At hylde de personer, som yder ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn i Danmark. Og at synliggøre ’de gode eksempler’, så de kan inspirere andre.”

Om Anne-Mette Sandgaard udtaler dommerpanelet:

“Anne-Mette Sandgaard kan noget, der er rigtig svært, men meget vigtigt. Hun kan som familierådslagningskoordinator holde fokus på barnet, der skal have hjælp i en sårbar familie, på en sådan måde, at forældrene ikke falder ind i en klientgørelse. Der er en ligeværdighed mellem hende og forældrene, der vokser med opgaven. Det er dejligt, og det burde ske for mange andre også.”

2. Pladsen gik til Maria Schrøder. Domemrpanelet udtaler: “Maria er fra amatørteaterforeningen KLIMA og står i spidsen for Skammerfestivallen i Ballerup Kommune. ”Skammerens datter” skal spilles på teateret med 65 skuespillere på scenen. Der skal være koncerter og meget mere. Der er lavet forslag til undervisningsforløb. Maria har det hele i sin hånd, og der kommer oplevelser som gør en kæmpeforskel for mere end 1000 børn i Ballerup. Det er et uforligneligt eksempel på den åbne skole i skolereformen. Det glæder os meget, at Ballerup og Maria har fundet hinanden – for børnenes skyld.”

3. Pladsen gik til Ferhat Turan. Om ham siger dommerpanelet: “En rigtig fin ung mand. 28 år, pædagog og sergent i forsvaret. Ansættes i en fritidsinstitution. Efter nogle måneder roses han gevaldigt af forældrene og udnævnes herefter til teamkoordinator med endnu flere børn og unge og fritidsinstitutioner under sig. Hans styrke er, at han kan sætte sig ud over sig selv og se både, hvad der er til den enkeltes bedste, og hvad der er til fælles bedste. Og så gør han det. Det ligger i hans egen beskrivelse: ”Det er ikke et job, det er en livsstil.” I gamle dage, ville vi kalde det et kald. Han kan ikke lade være med at være Ferhat Turan.”

Benny Andersen har den afgørende stemme i uddelingen af prisen. Derudover er der et dommerpanel, der i år bestod af Birgitte Hagemann-Snabe, Susan Hart, Marianne Jelved, Rachel Röst, Steen Wackerhausen og Mimi Jakobsen.
“Blomsterpigen” på billederne er Lisbeth Zornig Andersen

Læs de oprindelige indstillinger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *