FacebookEmail

Formelt

Bag om

Formålet med Benny Andersen Prisen er tosidet: 1) At hylde de personer, som yder ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn i Danmark. 2) At synliggøre ’de gode eksempler’, så de kan inspirere andre.

Benny Andersen Prisen er stiftet af Børnekonferencen i samarbejde med digteren og komponisten Benny Andersen. Herefter er nedsat et dommerpanel af respekterede eksperter, der skal vurdere de indstillede kandidater.

Benny Andersen overrækker selv prisen samt en check, der i 2011, 2012 og 2013 var på 10.000 kroner, til vinderen af Benny Andersen prisen. I 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018 indførte vi, at også andenpladsen og trediepladsen bliver belønnet med hhv. 3.000 og 1.000 kr. I 2019 vil præmierne være højere end tidligere. Præmiesummen meldes ud i efteråret 2018.

Børnekonferencen har ingen indflydelse på, hvem der vinder Benny Andersen Prisen, men er alene ansvarlig for at distribuere indstillingerne til dommerpanelet. Til og med 2018 valgte Benny Andersen personligt vinderen blandt dommerpanelets tre favoritter. Fremover til dommerpanelets stemmer være afgørende.

Den formelle procedure

Hvem kan indstilles?

Det er muligt at indstille enhver medarbejder eller leder, der arbejder med børn og børns vilkår. Det er ligeledes muligt at indstille en gruppe af personer, der sammen har forbedret børns vilkår. Alle kan fremsende indstillinger.

Prisen gives for en ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn.

Hvordan indstiller man?

Simpelt. Send en email med begrundelse til indstilling@bennyandersenprisen.dk eller benyt formularen på siden Indstil en kandidat

Vedhæft gerne et eller flere billeder af den du ønsker at indstille.

Indstillinger skal være indsendt senest 1. november 2018 for at komme i betragtning. Alle indstillinger med de indsendte tekster og billeder vil som udgangspunkt blive offentliggjort på hjemmesiden, og vil være tilgængelige minimum frem til overrækkelsen på Børnekonferencen. I praksis lader vi indstillingerne stå meget længere, så de gode eksempler til stadighed kan tjene til inspiration.

Hvordan findes vinderen?

Blandt alle de indstillede udvælger dommerpanelet de 3 nominerede ved dialog og afstemning efter et pointsystem.

Overrækkelsen

Alle indstillinger med de indsendte tekster og billeder vil blive offentliggjort på hjemmesiden, og vil være tilgængelige minimum frem til overrækkelsen på Børnekonferencen

Prisen overrækkes på Børnekonferencen, hvor pressen er velkommen. Vinderen bliver ikke offentliggjort forud for overrækkelsen, men de tre nominerede offentliggøres inden konferencen.

Kontakt

Du kan kontakte Benny Andersen Prisen på

Email: indstilling@bennyandersenprisen.dk (alle former for henvendelser)

Telefon: 23 23 61 09 (direkte til Daniel, kontaktperson vedr. Benny Andersen Prisen)