Benny Andersen Prisen

Formalia

Bag om

Formålet med Benny Andersen Prisen er tosidet:
1) At hylde de personer, som yder ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn i Danmark.
2) At synliggøre ’de gode eksempler’, så de kan inspirere andre.

Benny Andersen Prisen er stiftet af Børnekonferencen i samarbejde med digteren og komponisten Benny Andersen. Herefter er nedsat et dommerpanel af respekterede eksperter, der skal vurdere de indstillede kandidater.

De første otte år, frem til sin død i 2018, overrakte Benny Andersen selv prisen samt en check på 10.000 kroner, til vinderen af Benny Andersen prisen. I perioden 2014 til 2018 blev anden- og trediepladsen belønnet med hhv. 3.000 og 1.000 kr. I 2019 var præmiesummen højere grundet donationer i forbindelse med Benny Andersens Bisættelse. Siden 2020 har præmiesummen igen været symbolske beløb med 10.000 til vinderen og 3.000 kr. til både 2. og 3. pladsen.

Børnekonferencen har ingen indflydelse på, hvem der vinder Benny Andersen Prisen, men er alene ansvarlig for at distribuere indstillingerne til dommerpanelet. Til og med 2018 valgte Benny Andersen personligt vinderen blandt dommerpanelets tre favoritter. I 2019 valgte benny Andersens enke, Elisabeth Ehmer. Siden 2020 har dommerpanelets stemmer alene være afgørende.

Den formelle procedure

Hvem kan indstilles?

Det er muligt at indstille enhver medarbejder eller leder, der arbejder med børn og børns vilkår. Det er ligeledes muligt at indstille en gruppe af personer, der sammen har forbedret børns vilkår. Alle kan fremsende indstillinger.

Det er tilladt at indstille tidligere indstillede kandidater til Benny Andersen Prisen. Dog ikke tidligere vindere. Ved indstilling af tidligere indstillede kandidater gælder: 

– Teksten skal være gennemskrevet på ny. Der må gerne være kopierede passager, men altså ikke blot copy-paste af en tidligere indstilling. Det er forpersonen for Benny Andersen Prisens priskomité, der suverænt afgør, om en ny indstilling er tilpas gennemskrevet. 

– Der bør indsendes minimum ét foto, der ikke tidligere har været anvendt i forbindelse med Benny Andersen Prisen. (Kan fraviges). 

– Der skal springes minimum et år over siden sidst den/de samme var indstillet. De(n) samme kan altså ikke indstilles to år i træk.

– Der er derudover intet loft over, hvor mange gange de(n) samme kan indstilles.  

Prisen gives for en ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn.

Hvordan indstiller man?

Simpelt. Send en email med begrundelse til indstilling@bennyandersenprisen.dk eller benyt formularen på siden Indstil en kandidat

Vedhæft gerne et eller flere billeder af den du ønsker at indstille.

Indstillinger skal være indsendt senest 26. februar 2024 for at komme i betragtning. Alle indstillinger med de indsendte tekster og billeder vil som udgangspunkt blive offentliggjort på hjemmesiden, og vil være tilgængelige minimum frem til overrækkelsen på Børnekonferencen. I praksis lader vi indstillingerne stå meget længere, så de gode eksempler til stadighed kan tjene til inspiration.

Hvordan findes vinderen?

Blandt alle de indstillede udvælger dommerpanelet de 3 nominerede ved dialog og afstemning efter et pointsystem.

Overrækkelsen

Alle indstillinger med de indsendte tekster og billeder vil blive offentliggjort på hjemmesiden, og vil være tilgængelige minimum frem til overrækkelsen på Børnekonferencen

Prisen overrækkes på Børnekonferencen, hvor pressen er velkommen. Vinderen bliver ikke offentliggjort forud for overrækkelsen, men de tre nominerede offentliggøres inden konferencen.

Kontakt

Du kan kontakte Benny Andersen Prisen på

Email: indstilling@bennyandersenprisen.dk (alle former for henvendelser)

Telefon: 23 23 61 09 (direkte til Daniel, kontaktperson vedr. Benny Andersen Prisen)