Benny Andersen Prisen

Ulla Hein har været frivillig på Kolding Krisecenter i 9 år. Hun dækker mange vagter, er ansvarlig for krisecentrets sociale efterværnstilbud til fraflyttede kvinder og børn og er valgt til bestyrelsen for Kolding Krisecenter.

Som frivillig på Kolding Krisecenter dækker Ulla vagter om aftenen, natten og i weekends. Ulla gør en ekstraordinær indsats, når hun er på krisecentret. Med hendes naturligt udadvendthed og glæde skaber hun hurtig kontakt til alle. Både kvinder og børn nyder at være sammen med hende og hun er altid primusmotor for at starte en god samtale, en leg eller et spil.
Ulla har en god grundlæggende indsigt i, hvad mennesker med traumer har brug for. Hun rummer de børn, som har det meget vanskeligt og hun får hurtigt skabt rammerne for en samværsform, som alle kan være en del af.
Ulla er god til at få øje på og italesætte de gode ting, som børnene kan. Hun bidrager i høj grad til at børnene får opbygget deres selvværd. Som hun ofte siger til kvinderne, så skal vi anerkende mødrene for deres store mod i overhovedet at tage skridtet med at flytte på et krisecenter. Ulla har gjort en positiv forskel for mange børn gennem tiden. Hun elsker at lege og hun er god til at se, hvad det enkelte barn har lyst til at lege.

De frivillige har et stort ansvar, da de er alene på vagt. De er i direkte kontakt med både kvinder og børn. Som frivillige modtager og udskriver man beboerne, og bidrager med støtte til kvinder og børn i form af omsorg, samtaler og socialt samvær.
Kolding Krisecenter er et midlertidigt bosted for voldsramte kvinder og deres børn efter servicelovens paragraf 109.

Ulla er aktiv i bestyrelsen. Hun har været medlem af bestyrelsen i mindst 4 år. Der yder hun en stor indsats med hendes gode fordomsfrie holdninger og kreative ideer, men derudover et hun en vigtig drivkraft i planlægning og afholdelse af aktiviteter for bestyrelsen, frivillige og personale. Hun er primusmotor for madlavning til sommerfesten, hvor beboere, frivillige, personale og bestyrelsen deltager. hun er med til planlægning af julefrokosten og hun deltager selvfølgelig også til vores praktisk-havedag en gang om året.

Ulla er tovholder for krisecentrets sociale efterværn, hvor 3 andre frivillige også bidrager. Hun er i spidsen for cafe Hyg og leg, som afholdes for kvinder og børn, der er flyttet fra krisecentret og hun er også dybt engageret i større sociale efterværnstiltag, såsom 3 dage i Lalandia, besøg i Planetariet Vejle og i besøg i Dortheas badestue.
Formålet med efterværnet er at skabe et fællesskab for familierne, som ofte er meget ensomme og socialt udsatte. De har dertil ofte meget få midler og har derfor svært ved at have et økonomisk og et socialt overskud til aktiviteter for dem selv og deres børn. Vi ved at fælles positive oplevelser og samvær med frivillige bidrager til en øget livskvalitet.

Ulla deltager også aktivt i de forskellige kurser og foredrag, som krisecentret udbyder løbende.

Indstillet af: Britt Malkiel Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *