Benny Andersen Prisen

Roar fortjener om nogen et skulderklap for hans utrættelige arbejde som frivillig i Sct. Georgs Gilderne i Holstebro. Her har Roar i mange år koordineret gildernes arbejde for socialt udsatte i alle aldersgrupper hos bl.a. Familiecentret Spiren og Rådgivningsinstitutionen Montagen. Roar har bl.a. i 2015 været primus motor ifht. at 10-12 familier med børn fik en uforglemmelig sommertur til Fur og han sørger for gildernes bidrag med madindkøb og tilberedning i forbindelse med den månedlige skovtur for familiehuset til Naturcenter Tinkerdal. Uden Roars bidrag ville vi dårligt kunne arrangere disse ture og Roar har derfor en direkte indflydelse på en række børn og unges trivsel og positive udvikling i Holstebro Kommune. Det er dog ikke alt! Roar er også medlem af kommunens udsatteråd og bidrager i betydeligt omfang med at sikre oplevelser til brugerne af Rådgivningscentret Montagen. Også her igennem når hans indsats ud til de involverede familiers børn og unge.

Poul Tambjerg, familiekonsulent fra Spiren skriver om de besøg som Roar er med til at muliggøre:

“Vi er utroligt glade for samarbejdet. De deltagende familier fortæller at de kommer berigede hjem og at de har fået mod på flere oplevelser i naturen sammen med deres børn. De har fået oplevelser af fællesskab, både sammen med andre og internt i familien. De fortæller at det giver lyst til mere fællesskab. Vi ser at turene er det første skridt for nogle familier, hvor med støtte kommer til at opleve, at de kan og har lyst til at være sammen med deres børn og andre. Vi kan se, at der er stor effekt af, at familierne oplever sig selv lykkes med at deltage i turene. Lykkes med at være sammen med børnene og med andre og blive mødt med anderkendende kommentarer fra andre deltagere og frivillige. At blive set med det der lykkes er utroligt udviklingsfremmende.”

Vi har arbejdet med frivillige i mange år og vi kan med sikkerhed sige at vi aldrig har mødt en ildsjæl som Roar. Det vil glæde os meget hvis vi sammen kan hylde Roar for hans indsats og synliggøre ham som et unikt godt eksempel.

Indstillet af: Carsten Nielsen, Naturcenterleder, Naturstyrelsen Midtjylland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *