Benny Andersen Prisen

Rie Sørensen er ansat som koordinator for Ungdomssanktionen i Esbjerg Kommune. Vi ønsker at indstille Rie til Benny Andersen prisen, fordi Rie igennem en årrække har været en sand ildsjæl i hendes arbejde med unge lovovertrædere.

Esbjerg Kommune er landskendt og anerkendt for brugen af den såkaldte Ungdomssanktion, som er en socialpædagogisk behandling for unge lovovertrædere under 18 år. Ungdomssanktionen er et alternativ til en fængselsdom, hvor målet er at undgå at den unge begår mere kriminalitet og kommer i uddannelse.

Rie har været primus motor i udviklingen af ungdomssanktions-metoden i Esbjerg Kommune. I 2009 startede Rie ud som konsulent i Esbjerg Kommune, hvor hun af egen drift lavede en projektskitse – KRIM projektet – for hvordan Ungdomssanktionen kunne udvikles. Rie forelagde KRIM projektet for hendes chef, som lod sig overbevise. Siden har Rie været drivkraften i at udvikle, evaluere og forankre KRIM projektet. I dag, fem år senere, har Esbjerg Kommune en af landets mest succesfulde indsatser i forhold til unge lovovertrædere. Dette er i høj grad Rie’s fortjeneste.

Ledestjernen for Rie’s arbejde er at få unge kriminelle så godt i vej som muligt, og hvor den unges motivation altid er i fokus. Rie nyder stor respekt blandt hendes kollegaer i KRIM teamet og den øvrige Familierådgivning, samt hos centrale aktører på området, hvor Rie ofte er inviteret til at dele hendes viden på konferencer mm. Som det vigtigste, nyder Rie også stor respekt hos de unge. De unge kan altid få fat i Rie og de kan regne med hende.

Rie går på pension til sommer. Men hun hviler ikke på laurbærrene i de sidste år af hendes arbejdsliv. På baggrund af Rie’s initiativ, er det nemlig blevet besluttet, at Ungdomssanktionen skal udvikles endnu et skridt, for i højere grad at kunne arbejde ”med” den unge og hans motivation.

Lige til sidste arbejdsdag yder Rie en indsats udover det sædvanlige, drevet af hendes kald for de unge kriminelle.

Indstillet af Rie’s ledelse i Familie & Forebyggelse, Esbjerg Kommune

10 Responses

 1. His der er nogen der fortjener prisen er det Rie. Fagligt meget dygtig og kompetent. Hertil et venligt og behageligt væsen, men hun kan også være bestemt, når det er påkrævet.
  Jeg har haft fornøjelsen at arbejde sammen med Rie i Kriminalforsorgen igennem rigtig mange år.
  Sætter rigtig meget pris på Rie.

  Peter Ingemann

 2. Rie er god for de unge, for sagen og for systemet. Man ved altid hvor man har hende og hun er en fantastisk motivator og en stor tillidsperson… ikke mindst for de unge, som netop ofte har behov for at vide hvem de kan regne med.

 3. Hun fortjener prisen :-) hun har hjulpet mig meget og hjulpet mig med at komme igennem alt hun fortjener en hver pris der findes :-)
  Tak for hjælpen i fortiden
  Rie Sørensen :-)

 4. En ung, som Rie har arbejdet med, skrev i går til mig;
  ” Det har hun fortjent – støt hende ! “

 5. Som tidligere kollega til Rie – kan jeg kun medgive, at det virkelig er fuldt ud fortjent, at Rie er indstillet til Benny Andersen prisen. Det er udelukkende Ries fortjeneste, at idéen til KRIM-projektet opstod og blev sat i værk. Og det er helt klart Ries drive for de unge mennesker, der har gjort det til en kæmpe succes…

 6. Rie har hjertet på rette sted og er super engageret i sit arbejde med de unge mennesker. Hun fortjener prisen

 7. Altid med telefonen i lommen, klar til at rykke ud hvis en ung får brug for hjælp. timer på landevejen, for at støtte, eller hente en ung. Et stort engagement, der tjener såvel de unge som hele Esbjerg Kommune. Rie er beskedenheden selv, men har fortjent denne anerkendelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *