Benny Andersen Prisen

Jeg har kendskab til en der gør sig særlig bemærket omkring udsatte børn.

 

Advokat Marianne Bitsch har først ved at sponsere selv – startet med  at betale for udsatte børn, således de kan gå til de lidt dyrere fritidsaktiviteter,  såsom musik-undervisning og ridning. Dette har medført at Marianne har fået etableret en forening sponsorpas.dk  – hvor private og firmaer kan indbetale et beløb/tegne et sponsorat, som så går til et udsat barn. Dette gør at udsatte børn kan finde fællesskaber med andre børn og booste deres selvværd, da de netop her kan være god til noget.

 

Børnene er anonyme for dem, der betaler sponsoratet, og bliver dermed ikke stigmatiseret, men kan være helt som alle andre.

 

Der kunne skrives meget om dette – men Marianne har helt tydeligt et stort hjerte der brænder for disse børn – og dette uden nogen form for egen vinding – dette kunne jeg godt ønske mig,  at hun bliver anerkendt for :-)

 

Mariannes ild – tænder både virksomheder, private personer og ikke mindst de foreninger, der rummer disse børn.

 

Det glæder mig meget at vi er mange, der på den måde, føler et fælles ansvar, for at udsatte børn i eget lokal område, skal have samme vilkår som andre børn.

 

Gennem mit arbejde, med udsatte unge (gennem 25 år) har jeg oplevet mange unge, der gerne vil give tilbage, fordi de synes de mødte nogle vigtige voksne undervejs – og nu vil de også gerne yde noget for andre børn/unge med svære opvækstvilkår.

 

Tænk sig !  et stort tilbageløb vi vil opleve med tiden – via dette og mange andre projekter hvor private ildsjæle lige gør lidt ekstra :-)

Og endnu en indstilling af Marianne:

For os er der ingen tvivl om, at det er Marianne Bitsch fra Fredericia, der skal indstilles til Benny Andersen Prisen. Prisen gives som bekendt for en ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn, og det er lige netop det, hun gør.

Hendes hverv som familieretsadvokat giver hende indsigt i barske opvækstvilkår for nogle børn og unge i dagens Danmark. For nogle år tilbage fandt hun stor inspiration i et succesfuldt musikprojekt for udsatte børn, og sammen med hendes egen interesse for og oplevelse af musikken som positivt bidrag i hendes eget liv, stod det krystalklart og indlysende for hende, at børn i udsatte positioner skal gives mulighed for at spille musik – en aktivitet der ellers ikke regnes for at være inden for disse børns rækkevidde bl.a. grundet en høj deltagerbetaling samt krav om betingelser for at kunne øve (herunder anskaffelse af instrument). Fra det øjeblik blev hun enig med sig selv om, at det var tid til, at ”vingeslag af en sommerfugl skulle og kunne skabe en orkan i Fredericia” – at et tiltag der skulle kunne støtte børn i denne proces måtte etableres.

Konkret mundede det ud i ”Sponsorpas”, hvis formål er at rejse midler til økonomisk støtte til udsatte børn, så deltagelse i deres valgte fritidsaktivitet sikres, når dette ikke lader sig gøre inden for familiens egne handlemuligheder. Sponsorpas gives til børn, hvor deltagelse i en fritidsaktivitet ses som afgørende for børnenes trivsel og udvikling, og hvor andre muligheder for støtte er udtømte. Tiltaget har været i gennem en spændende udvikling fra i starten at fokusere på at støtte børns aktiviteter på Den Kreative Skole (instrumentalundervisning, drama, billedskole og dans) samt aktiviteter hos én af byens rideklubber til i dag at være en forening, der ikke skelner i forhold til hvilke aktiviteter, der støttes. Dog bør det nævnes, at muligheden for at støtte børn med kreative interesser, stadig betyder meget for Marianne – netop fordi disse aktiviteter har mere begrænsede muligheder for at søge anden støtte. Sportsaktiviteter vil typisk have flere strenge at spille på i forhold til at søge økonomisk støtte til børn.

Marianne har et klart værdisæt, når det kommer til Sponsorpas. Fx er det vigtigt for hende, at børnenes anonymitet bevares, så de på ingen måde udstilles som anderledes, men i stedet får lov at deltage i aktiviteten på lige fod med andre børn. Derudover mener hun ikke, at tiltaget kan eller skal erstatte forældrene, men hvis børnene finder en fritidsinteresse, de virkelig brænder for, og deres deltagelse i netop denne aktivitet kan sikres, kan det måske give dem en platform at bygge livet på. For hende kommer selvværd inde fra – fritidsaktiviteten giver blot barnet et fundament, som selvværdet kan lagres og bevares intakt i.

Vi har kæmpe stor respekt for Mariannes oprigtige og omfangsrige engagement, og vi ved, at hendes indsats er både værdsat og af uvurderlig karakter for disse børn og deres familier. Ikke mindst udviser hun som idémager og stifter af foreningen Sponsorpas i vores optik allerhøjeste grad af social ansvarlighed, og hendes initiativ formår på fornemmeste vis at binde frivillig forening, kommune, erhvervsliv og privatpersoners engagement sammen i en indsats om at støtte børn, hvor en fritidsaktivitet kan have afgørende betydning for deres livsglæde.

Marianne Bitsch indstilles af: Arne Gaardsted Jørgensen, Gitte Stylsvig Kring og Min Guldberg Hansen

En reaktion

  1. Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Marianne i projekt sponsorpas, hendes arrangement og ildsjæl gør hende til min farvorit kandidat..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *