Benny Andersen Prisen

Af hele mit hjerte indstiller jeg hermed:
Karsten, Brian og Jane som er teamet bag Esbjerg Karate Klubs unikke fristed “Karatefamilien/”The art og peace”.

På “karatefamiliens hjemmeside” kan man læse følgende:  “Oplever I at en I holder af har lavt selvværd, bliver mobbet, laver kriminalitet, har problemer med stoffer, eller har det svært i livet på den ene eller anden måde, så er Esbjerg Karate Klub måske det I søger. Vi er ikke noget projekt men en karate klub der hjælper alle der har det svært i livet. I gennem karate opnår man selvdiciplin, respekt for sig selv og andre, øget selvværd, selvtillid, værktøj til at forstå sig selv, og ikke mindst at tage ansvar for sit eget liv. Målet er, at eleven gennem daglig træning, bliver styrket til at skabe sig en god og sund tilværelse.”

Ingen af de tre mennesker har en pædagogisk baggrund, men til gengæld så har de alt det der skal til for at hjælpe børn og unge på kanten – et varmt hjerte og et åbent sind, som er parate til at møde mennsker på kanten med respekt og som ligeværdige.

De får slet, slet ikke den løn og anerkendelse som de har fortjent – og faktisk tror jeg heller ikke at det kan lade sig gøre, med mindre vi rækker længere ud i universet. I hvert fald hører de til blandt stjernerne!!

Udover at deres arbejde har de mest mærkværdige arbejdstider – tidligt som sent, så åbner de også deres private hjem op i forbindelse med højtider. Ingen skal holde jul alene! De kalder sig ikke kun familie – de ER familie (ikke kun af navn, men af gavn!!).

I foråret 2014 samlede karatefamilien omkring 50 mennesker som igennem tiden har været en del af “Karatefamilien” og som på den måde altid vil være det. Her gennemførte de en proces (Freedom writers) som resulterede i en gribende bog “Alle har en historie”. Som fritidsvejleder har jeg givet et lille bidrag til bogen. Jeg har vedhæftet den som fil (klik her), da den er et helt konkret eksempel på hvordan et barn/ung på kanten mødes.

Med disse ord vil jeg krydse alt hvad der krydses kan for at Benny Andersens stjerner vil drysse i en lind strøm ned over de tre fantastiske mennesker.

Der kan læses meget mere om familien og bogprojektet på følgende hjemmeside: http://www.theartofpeace.dk/hjem/

Hjertelige hilsner

Karin Hansen-Schwartz
Fritidsvejleder i projekt “Aktiv Fritid”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *