Benny Andersen Prisen

Cath er en smuk kvinde på 39 år. Der brænder en ild i hendes øjne.

Fordi hendes liv aldrig har været for sarte sjæle. Men det er netop de sarte af os, som ilden brænder for.

Jeg hat kendt Cath i et års tid og har lært hendes familie og måde at være menneske på, som også for mange andre har været afgørende i deres liv.

Cath har en livsdrøm om et projekt for socialt udsatte og mishandlede heste, hvor tillid mellem menneske og dyr på lige vilkår er kernen om at rette op på skader på krop og sjæl, fra en hård start og samfundets skræmmende fejl.

Personligt har jeg fået lov til at lære at arbejde med heste, på så berigede og kærlig en måde for både dyrene og jeg, at det sammen med gode timers livsbekræftende samvær har nedsat mit medicinforbrug med 75 %.

Jeg bliver aldrig rask, og jeg kommer aldrig i arbejde igen.

Men det kan Caths projekt ændre på for de, der endnu er mulige at gøre en forskel for.

Og jeg er ganske overbevist om, at alene Caths ild i øjnene, varmende smil og unikke personlighed vil blive startskuddet til et bedre liv for mange.

Jeg fik mit livs veninde og så projektet vokse fra ord til noget, som tilhører fremtiden.

Samtidig er tingene enkle og resultaterne synlige på stedet, da dyr som heste, der har været mishandlet, handler frem for blot at tale, som vi mennesker i disse år har lettere ved.

Vi skal ikke snakke og bruge så mange fine dyre ord. Det her handler om kærlighed, gensidig respekt og ubetinget ordentlighed.

Pengene vil i hvert fald kunne give 2 heste og 4 mennesker, 2 til hver hest, for mens hesten skal lære at vise tillid, så skal mennesket lære at samarbejde.

Og det kan man ikke læse sig til, det skal man gøre hver eneste dag i sit liv, og det trænger vi alle til at opleve meget mere af.

For passer vi ikke bedre på hinanden, så bliver det et uhyggeligt samfund en dag.

Indstillet af: Henriette Bjerregaard Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *