Benny Andersen Prisen

Dommerpanelet består af 6 yderst kvalificerede personer, der har kendskab til og indsigt i, hvad det vil sige og hvad der skal til, når man yder en ekstra indsats i arbejdet med udsatte børn og unge.

Susan Hart

 

 

 

 

 

 

 

Susan Hart er cand. psych., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi.

Mimi Jakobsen

Mimi Jakobsen er fhv generalsekretær for Red Barnet, tidl. minister og formand for CentrumDemokraterne.

Mimi Vibeke Jakobsen har som folketingsmedlem, minister og ikke mindst som generalsekretær været med til at sætte fokus på børns forhold og vilkår. Som generalsekretær skabte hun markant synlighed omkring Red Barnet og organisationens arbejde med udsatte børn i Danmark og i Verden.

Som medlem af dommerpanelet for Benny Andersen Prisen i 2011, 2012 og 2016, har Mimi Jakobsen været med til at fortælle den gode historie omkring arbejdet med udsatte børn og unge i Danmark.

Rachel Röst

 

 

 

 

 

 

Rachel Röst er stifter og leder. Hun er cand. mag. i litteraturvidenskab, børnebogsforfatter og foredragsholder. Som ung blev hun selv anbragt på ungdomspension og bruger i arbejdet med Læs for Livet erfaringen som udsat og mønsterbryder til at skabe social forandring.

 

Marianne Jelved 

 

 

Marianne Jelved er uddannet cand.pæd. Marianne Jelved er folketingsmedlem, tidl. kulturminister og fhv. økonomiminister samt næstformand for Folketinget. I sit arbejde som kulturminister satte Marianne Jelved særlig stor fokus på børns møde med kulturen.

 

Steen Wackerhausen

Steen Wackerhausen er uddannet mag.art. i filosofi samt cand.psych. med phD-gader i begge dele. Han er dobbeltprofessor i henholdsvis psykologi og filosofi ved Aarhus Universitet. Steen Wackerhausen har tidligere været professor på Berkley University. Steen Wackerhausen har to gange været foredragsholder på Børnekonferencen.

 Benny Andersen

Benny Andersen 2013

Forfatter, komponist og musiker. En væsentlig del af hemmeligheden bag Benny Andersens særpræg som digter er en humor nært knyttet til det hørte sprog.

Benny Andersen, der ligger navn til Benny Andersen Prisen, og selv overrækker prisen på Børnekonferencen, er Danmarks mest kendte digter og komponist. Han har udgivet digtsamlinger, noveller, romaner, essays og børnebøger, bl.a. bøgerne om Snøvsen

Sådan gør dommerpanelet

Blandt alle de indstillede udvælger dommerpanelet de 3 nominerede ved dialog og afstemning efter et pointsystem. Benny Andersen selv har det sidste ord, og afgør suverænt, hvem der vinder Benny Andersen Prisen og de 10.000 kr. der følger med prisen. Der er 3.000 kr. til nr. 2 og 1.000 kr. til 3.pladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *