Benny Andersen Prisen

Karen Siercke

Karen Siercke er stifter af non-profit organisationen Hygge Factory, der udfordrer unge til at skabe kulturprodukter med udgangspunkt i deres egne personlige oplevelser.

Hygge Factory udfordrer unge (i alderen 13-20 år) til at eksperimentere med kunst og kultur på et professionelt niveau. Hvert år organiseres et talent- og empatiudviklende projekt, der er drevet af frivillig arbejdskraft og giver unge en stærk stemme til at fortælle deres egne historier sammen med kunstnere og kreative professionelle. Hygge Factory samarbejder med stat, kommune, erhvervsliv og en lang række professionelle kunstnere for at give unge en stærk stemme i det offentlige rum.

 

Blandt de seneste projekter er bogudgivelsen ”Det ser sort ud – men det er det ikke” i 2013, hvor 20 unge bidrager med essays om at miste en forælder; modige fortællinger der rusker ved de tabuer, der ofte opleves i forbindelse med døden.

Og i februar 2014 blev musikprojektet ”Vinyl!” realiseret med ni originale numre skrevet af unge danskere og asylansøgere (15 – 20 år) – fortolket og indspillet af professionelle kunstnere og udgivet på pladen ”Midt i København”. Sangene handler om alt fra kærlighed til knuste drømme og skildrer en ny generation i styrke og i afmagt.

De unge har undervejs i processen fået hjælp af en række kreative vejledere og mentorer. Begge projekter er gode eksempler på, hvordan Karen Siercke med Hygge Facory skaber spændende og socialt meningsfulde projekter, hvor unge kan udtrykke sig personligt, kreativt og blive taget seriøst.

Projekterne organiseres altid ud fra Hygge Factory Modellen, der bygger på den samme grundopskrift: Et struktureret workshopforløb, et unikt produkt, en gruppe unge, frivillige, kunstnere, kreative professionelle, partnere, fonde m.fl. Strukturen ligger fast, men har sin egen indbyggede dynamik, for det er altid nye mennesker, der mødes i hvert enkelt projekt og arbejder sammen for at få det til at lykkes.

Hygge Factory modtog Børnehjælpsdagens Lillebror Prisen i 2010.

Karen Siercke og Hygge Factory tror på, at unge har historier, der er vigtige at fortælle og få fortalt. Når ambitionsniveauet er højt og giver de unge reelle udfordringer, så vokser de med opgaven og udfolder deres potentiale. Deres fortællinger er en vigtig fremkaldervæske, der får alle samfundets nuancer frem.

Læs mere om Hygge Factory på hjemmesiden http://hyggefactory.org/

Med Hygge Factorys projekter for unge gør Karen Siercke det muligt at skabe spændende og socialt meningsfulde projekter, hvor unge kan udtrykke sig kreativt og blive taget seriøst inden for en række kunstneriske felter. Karen har hjertet på rette sted og ser altid mulighederne frem for begrænsningerne – hun skyder til måls efter månen og rammer plet!

-Irmelin Prehn

Bevægende, vedkommende, skævt arbejde med unge der i høj grad trænger den opmærksomhed og inspiration til at udtrykke sig kunstnerisk. Her ser man hvordan det kunstneriske udtryk virkelig kan berige. Inspirerende for alle os der ser på.

– Henriette Brytygier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *