Benny Andersen Prisen

Cand Psyk og forfatter Inge Loua har gennem de seneste 15 år gjort en særlig og ekstraordinær indsats for piger og unge kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, der har været udsat for æresrelaterede konflikter. Først på eget initiativ gennem etablering af Bostedet Kastanjehuset, hvor mere end 40 ‘brune piger’ en periode fik fred for vold og social kontrol.

Efter kommunalreformens lukning af denne specialinstitution og på baggrund af bostedets 5-års erfaringer skrev Inge Loua bogen ‘Når Aisha løber hjemmefra – Psykosocialt arbejde med etniske minoritetspiger”, for at ruste lærere, pædagoger og socialarbejdere til at møde og håndtere de særlige problemstillinger ifm æresrelateret vold og forfølgelse. Løbende har Inge Loua gennem dialog med politikere, gennem foredrag og i medierne søgt at bevare fokus på de udsatte og oversete piger.

Senest har Inge Loua gennem sin ansættelse ved Videncenter for Familiepleje i København taget initiativ til oprettelse af et særligt rustet korps af plejefamilier, der kan modtage og beskytte disse piger.

Som Inge Louas ægtefælle ved jeg, at indsatsen kommer fra hjertet og rækker et godt stykke ud over almindelig arbejdstid. Derfor min indstilling.

En reaktion

  1. Meget enig i ovennævnte indstilling til Benny Andersen prisen. Har kendt Inge Loua i en meget lang årrække og hun brænder for sagen – uden at glemme at være professionel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *