Mikala Rossing, projektleder ” Helhedsorienteret boligsocial indsats i boligområdet i Hede- og Magleparken”, Hedeparken 23 a, 2750 Ballerup
Mikala Rossing har de sidste 5 år været ansat som projektleder af en børn- og ungeindsats i Hede-og Magleparken under boligafdelingerne AAB og Baldersbo, i samarbejde med Ballerup Kommune. Udfordringen var oprindelig de børn og unge, som ikke brugte de kommunale og andre fritidstilbud i området. Visionen, der er opfyldt, er at få børn og unge væk fra gaden.
Mikala har stået i spidsen for at skabe en fantastisk vifte af tilbud for børn- og unge, og har formået at få motiveret beboere til at bidrage til en lang række nye initiativer. Det har medført langt større trivsel her i området. Afdelingsbestyrelser, centervagt og ejendomsfunktionærer kan altid kontakte Mikala for et godt råd om dette eller hint, familier, børn eller unge med problemer kan altid regne med at få støtte i øjenhøjde. Samarbejdsparter i etablerede institutioner går ikke forgæves, Mikala indgår i et ligeværdigt samarbejde.
Mikalas etik og grundige viden om børn og unge med særlige behov byder hende at gå hele vejen sammen med dem, hvilket betyder at hun anses som en dygtig professionel voksen man kan regne med.
Det er Mikalas særlige imødekommende og smilende væsen, der gør at børn, unge og beboere i alle aldre finder vej med aktiv deltagelse i fællesskaber, der som ringe i vandet skaber nye veje for social og kulturel integration og i samarbejde med frivillige og forældre. Som f.eks. ”mormors” kagebageri, der er en af områdets trækplastre, når der skal bages og sælges kager til f.eks. et godt formål. ”100 børnebørn har jeg på facebook”, siger ”mormor Ellen”, og Mikala sørger for at det hele glider.
Mikala siger altid ja: ungeråd, pigeklub, klatreture, idrætsarrangementer, lektiecafé, kulturarrangementer – og hvis det er godt vejr, så arrangerer Mikala lige en improviseret picnic for børn og forældre. Hun har altid en hale af børn og efter sig, der spørger hvornår dit, hvornår dat?
Torvedagen er områdets årlige byfest, børn og unge får opgaver, optræder på scenen og får derved ansvar og føler fællesskab. En dreng kom cyklende ” jeg elsker Torvedagen” –råbte han, mens vi stillede boder op.
Lommepengeprojektet er en anden af perlerne i Mikalas repertoire, der er ved at drukne i succes: Det er for unge i området ned til 13 år, der måske er uden fritidsbeskæftigelse eller gerne vil tjene lidt håndører. De er villige til at hjælpe ejendomsfunktionærerne, i institutionerne eller i mindre virksomheder. Der betyder, at de føler ansvar for området, og måske for første gang bliver opfattet positivt af beboerne. Men først skal de i ”praktik” hos Mikala, så hun kan se om de kan overholde aftaler. Hun tror på at de kan, og så kan de for det meste. Mikala holder ved, holder af og er en af de sjældne gennemgående, stabile, forudsigelige og troværdige voksenpersoner, som netop udsatte børn og unge har brug for.
På disse og mange andre måder, er Mikala krumtappen i Hede-Magleparkens projekt, foreløbig 2 år mere. Uden Mikalas energi og positive tilgang, var vi ikke nået så langt i bestræbelserne for at skabe trivsel og tryghed i et belastet boligområde.
Mikala Rossing er indstillet af
Projektleder Ballerup Kommune Astrid Heindorff, Center for Børn og Unge,
Direktør Søren Christiansen, Boligselskabet Baldersbo
Kim Andersen, Bestyrelsesformand, Boligselskabet Baldersbo, afdeling 12
Arne Jensen, Formand for Boligforeningen AAB, afdeling 54
Indstillingen af Mikala Rossing er omtalt i Ballerup Bladet
Mikalas egen kommentar til at blive indstillet er meget sigende for hendes etik og ihærdighed:
Åh, jeg kommer til at tænke på de børn og unge, som vi ikke når. Uden Mikalas ihærdige indsats for at få først forældre, dernæst ansatte og til sidst implicerede myndigheder og andre i tale var mange
børn og unge ikke blevt hjupet.
Det kalder jeg at gå planken ud.
Med venlig hilsen
Astrid Heindorff, projektleder for de kommunale medarbejdere, styregruppemedlem og SSP-konsulent for den tværfaglige forebyggende enhed