Benny Andersen Prisen

Vi vil hermed Indstille Sundhedsplejerske Karen Johansen til Benny Andersen Prisen.

 

Karen har gennem de sidste 32 år været sundhedsplejerske i Avedøre stationsby.

Da Karen startede i området som sundhedsplejerske var størstedelen af de familier, der boede i Avedøre enten familier med store sociale problemer eller første generations indvandrere.

I dag huser området en mere blandet befolkningssammensætning, men har stadig den største procentvise andel af familier i Hvidovre med lav socialklasse og anden etnisk baggrund.

 

Karens hjerte har gennem alle årene banket for disse familier, og hun har været en kilde til hjælp og støtte for rigtig mange af dem. Mange af familierne har boet i Avedøre siden de selv var børn, og Karen kender dem alle.

Hun ved, hvem i familien hun skal tale med, hvis der opstår problemer som moren i familien ikke lige selv kan løse. Det kan være det er mormor, svigermor eller manden, der er vejen til løsningen. Karen har banet vejen for et sundere liv og en bedre integration i et utal af disse familier.

Hun har formået at få et samarbejde i gang med socialforvaltning, bolig kontoret, egen læge, integrationsmedarbejderen, pensionskontoret eller hvem der nu var relevant.

 

Karen kendte ligeledes hvert eneste barn på den skole, hun var sundhedsplejerske på, indtil den lukkede i sommers. Hver dag bankede børn og unge på for at få et godt råd, en lille snak, eller måske bare et plaster. Karen lod aldrig en anledning gå forbi, uden lige at høre til hvordan det stod til for den enkelte og familien.

 

Karen har gennem alle årene haft en helt særlig fornemmelse for at løfte i flok sammen med andre, for både at kunne forebygge problemerne og forbedre livet for beboerne i Avedøre.

  • Hun har været med til at etablere store tværfaglige møder på gymnasiet, som afholdes 2 gange om året, hvor omdrejningspunktet dels har været konkrete problemstillinger, men også at kendskab til hinandens faglighed giver grundlag for fælles indsats.
  • Buquetten – et mødested for kvinder – hvor den enkeltes resurser bliver styrket gennem fælles aktiviteter, har Karens finger aftryk.
  • Ord der flyver, et årligt arrangement der styrker det danske sprog, er Karen involveret i,
  • Det sidste år, har hun været hovedansvarlig for et bro bygnings projekt, der hjælper forældre og børn med overgangen fra hjem til institution.

 

Derudover er Karen en levende og engageret kollega, der støtter og gavmildt deler ud af sin erfaring.

 

Karen indstilles til prisen af ledende sundhedsplejerske Ellen Bonde Pedersen og sous chef Birte Knudsen-Nielsen

 

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *