Benny Andersen Prisen

 

Birte Lykke Olsen, Ninna Hansen og Lilian Tranberg

I SFO Præstelundskolen i Brande har vi et helt særligt tilbud til børn, som oplever skilsmisse eller andre trivselsproblemer.

I en tid, hvor vi alle ved, at det kan være vanskeligt for børn, hvis deres forældre vælger at gå hver til sit, har tre pædagoger taget initiativ til at støtte disse børn, da man blev opmærksom på et stigende behov hos børnene og deres forældre om et sådan tilbud.

Ikast-Brande kommune har ikke et kommunalt tilbud til skilsmissegruppe, så derfor oprettede vi dette tilbud i SFOen i maj 2007.

Senest har vi også oprettet en trivselsgruppe, da det har vist sig, at der er et behov for andre børn, som oplever andre kriser, eksempelvis at være barn af syge forældre, at have forældre med alkoholmisbrug, et dødsfald i familien m.m.

Pædagogerne Birte Lykke Olsen, Ninna Hansen og Lilian Tranberg er tre meget omsorgsfulde og nærværende personer, som arbejder med stort engagement og varmt hjerte for disse børns trivsel. Pædagogerne har videreuddannet sig løbende med relevante kurser og haft jævnligt supervision med en ekstern supervisor.

Børnegruppen mødes i en periode hver 14. dag halvanden time sammen med to pædagoger.

Pædagogerne har dermed fået skabt et tiltrængt frirum, hvor det er legalt at tale om oplevelser og følelser sammen med andre børn og voksne, der har tid til at lytte, og som ikke er følelsesmæssigt involveret på samme måde som forældrene. Børnene oplever også, at de ikke er alene med deres oplevelser og tanker, men at der er andre børn, der har det lige som dem.

Børnene har haft stort udbytte af at deltage i grupperne. De kan bedre forstå deres egen og familiens situation, og det har været med til, at børnene har fået øje på nye handlemuligheder og nye måder at forstå tingene på. Det har helt sikkert betydet øget trivsel i hjem, skole og SFO.

Som et af børnene sagde: “ Det er dejligt at tale om det jeg er ked af, så jeg ikke selv skal rende rundt med det”.

Forældrene har også udtrykt stor tilfredshed med dette tilbud, hvor de møder andre i samme båd.

En forælder har sagt: ”Mit barn er blevet bedre til at udtrykke sig verbalt, og det har givet os noget at arbejde med derhjemme. En rigtig positiv oplevelse for os alle”.

Der er ingen tvivl om, at de tre pædagogers indsats med børnene i skilsmisse- og trivselsgrupperne er med til at gøre en stor forskel i forhold til børnene både hjemme og i SFO/skole.

Jeg er stolt over at have så nærværende, entusiastiske og dygtige medarbejdere, som er med til at skabe trivsel ved disse sårbare børn.

Derfor vil jeg indstille dem til Benny Andersen Prisen 2013.02.07

 

 

Med venlig hilsen

Karin  A. Hvelplund

Leder af SFO Præstelundskolen

3 Responses

  1. Som plejemor til 2 børn der har været med i flere forløb med Nina, Birte og Lilian vil jeg opfordre til at de får prisen da de er en stor støtte også i dagligdagen for mine plejebørn. Gitte Eleonore Nytoft

  2. Har selv haft 2 børn i denne gruppe. Og de glædede sig hver gang til det. Et fantastisk frirum for ungerne som uden tvivl har været med til, at hjælpe dem gennem deres udfordringer. Et tilbud – der i vores “moderne” samfund hvor skilsmisser og andre kriser desværre er blevet hverdagskost – burde være tilgængelig for alle børn i hele landet. Jeg håber meget at de her tre, får en velfortjent pris for deres store indsats og engagement. En pris der forhåbentlig vil kunne gøre dem til pionerer for en landsdækkende udbredelse af deres idegrundlag.

  3. Som lærer til nogle af de børn, som nyder godt af Trivselsgruppen, støtter jeg fuldt op om Birthe, Ninna og Lilian, som værdige kandidater til prisen. Deres varme og engagement, er der mange børn, som har glæde af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *