Benny Andersen Prisen

Vi har modtaget nedenstående indstilling til Benny Andersen Prisen 2012:

BOPAM

Jeg vil gerne indstille BOPAM, til modtager af Benny Andersen Prisen.

Bopam er en landsforening og står for børn og pårørende af misbruger, og det er det jeg er, pårørende af en misbruger.

For snart 5 år siden stiftede jeg bekendtskab med Bodil, som er formand for Bopam. Min datter ******, som er 13 år i dag, havde det skidt, hendes far er alkoholiker og han opførte sig mildest talt rigtig slemt overfor sin datter og også mig. Vi boede heldigvis ikke sammen men derfor er det stadig hårdt for et barn på dengang 9 år og skulle på samvær med en forældre man ikke ønsker og se. Bopam hjalp os. ****** skulle til samtale i fogedretten da hun ikke ønskede og se sin far. Bodil var med hende. Vi fik hjælp til psykolog samtaler gennem et legat Bopam hjalp os med og søge. Bopam hjalp mig ved samtaler med kommune, skole osv.

Nu gør vi igen brug af Bopams hjælp, da min datter igen skal møde i retten og forklarer at hun ikke ønsker og se hendes far, som i øvrigt ikke har interesseret sig for hende i 1 år eller set hende. Men han vil ikke afgive forældre myndigheden. Igen er Bodil og Bopam med os hele vejen. Min datter finder støtte i de andre børn der kommer i Bopam, der finder hun ligesindede og jeg ved flere børn gennem Bopam har for første gang indset at de faktisk ikke er alene, at der er andre der har lige som dem. Bodil har angeret turer for børnene og jeg ved hun gerne vil gøre en masse mere for dem, men da midlerne er små er det begrænset hvad Bopam regi kan foretage sig med dem.

Jeg ved at vinder de prisen vil pengene der følger med gå til Børnene. Der er mange af børnene der f.eks. ikke har været i Tivoli og Bodil har flere gange nævnt at hun vil forsøge og rejse penge til en tur for dem. De fleste af os der kommer hos Bopam er enlige forsørgere og vores indkomst er ikke høj, så en tur til f.eks. Tivoli er ikke noget vores børn oplever meget af.

Jeg vil gerne opfordre til at Bopam får prisen. Arbejdet Bopam gør er helt fantastisk, hvem hjælper ellers os pårørende? Jeg har, inden jeg mødte Bopam kun rendt panden mod muren når jeg søgte hjælp til min datter og jeg. Mange gange hører vi pårørende sætninger som ” jamen det forstår jeg også godt” fra sundhedspersonale, kommunale socialrådgivere, behandler på Misbrugs centrer osv. men det er kun i Bopam jeg har følt at der virkelig er forståelse, for der har dem der hjælper os selv følt smerten, frustrationen og afmagten. Så når Bodil siger, jeg forstår dig godt, ja så ved jeg at det gør hun rent faktisk, for hun har været der selv.

Arbejdet Bopam gør, nemlig og støtte os pårørende, er lidt et tabu emne i Danmark føler jeg, der findes et utal af foreninger og tiltag for misbrugeren, men der findes ikke meget for pårørende. Det Bopam gør er værd og støtte og den anerkendelse der følger med Prisen vil jeg være så stolt over og se kunne gå til Bodil og Bopam. Uden dem ville mit og min datter s liv have set helt anderledes ud.

Jeg ved Bodil knokler nat og dag for og udbrede Bopam, jeg ved der findes et utal af familier der henter hjælp og støtte hos hende, hun tager telefonen lige meget hvornår du ringer og har brug for en snak og er der nogen fortjener og få prisen er et hende og Bopam.

Har i brug for flere oplysninger eller bare vil hører mere om hjælpen vi får gennem Bopam er i velkommen til og kontakte mi

Jeg håber i vil se på Bopam som en værdig modtager, det vil hjælpe mange børn som min datter og mange mødre som mig hvis Bopam s arbejde bliver værdsat .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *