Benny Andersen Prisen

Peter Poulsen – beundringsværdig ildsjæl indstilles til modtagelse af Benny Andersen Prisen 2021.

Peter Poulsen har med sit store engagement og ihærdighed været frontfigur for et væld af indsatser, arrangementer, events, happenings og ikke mindst for oprettelsen af BROEN Køge. Alt, hvad Peter ”rører ved”, handler om at gøre noget godt for nogle andre, som af den ene eller anden grund ikke selv har muligheden for at handle i eget liv. BROEN Køge, er en lokalafdeling af BROEN Danmark, der har det formål, at støtte socialt udsatte børn i alderen 6-17 år, så de på lige fod med alle andre børn får mulighed for at dyrke sport og fritidsinteresser i lokale foreninger. Peter Poulsen har været formand for BROEN Danmark de sidste mange år og netop genvalgt for de kommende 2 år. BROEN Danmark skaffer midlerne ved at søge fonde, puljer og private sponsorer, og støtter børnene i nært samarbejde med sagsbehandlere, sundhedsplejersker, pædagoger, lærere, SSP og andre, der har daglig kontakt med børn og unge. I 2019 støttede BROEN Køge 156 børn, og på landsplan blev ca. 5.200 børn og unge hjulpet til at kunne få opfyldt deres ønske om en aktiv fritidsinteresse og et godt fællesskab ved at modtage gratis kontingent eller sportsudstyr.

BROEN Køge er også med til at formidle det kommunale Fritidspas, som Køge Kommune uddeler til udsatte børn og unge. Fritidspasset skal bidrage til udvikling af selvværd, sociale relationer og kompetencer samt fysisk udfoldelse. Peter har ydet en virkelig god og langsigtet indsats for de unge mennesker, der gerne vil deltage i fritidsaktiviteter. Fritidspasset er et af de gode initiativer der er medvirkende til, at de unge ikke ender på gaden uden noget godt at tage sig til. Når de unge får muligheder for at deltage i fritidsaktiviteter, føler de sig også mere som en del af et betydningsfuldt fællesskab. Peter har livet igennem selv været en stor del af foreningslivet, både som aktiv udøver på fodboldbanerne, men også senere som forretningsfører i Køge Boldklub og som bestyrelsesmedlem.

Hos SSP-Køge er vi så heldige, at vi på baggrund af det samarbejde vi har i forbindelse med at koordinere uddelingen af Fritidspas, mindst én gang om ugen får besøg af Peter Poulsen. Her oplever vi altid Peter i godt humør og med en utrolig imødekommenhed. Peter tager sig altid tid til en lille sludder, og har vi brug for sparring, er vi aldrig i tvivl om Peters hjælpsomhed. Peters store frivillige indsats med at koordinere bl.a. Fritidspas er efterstræbelsesværdigt og gør ham til et forbillede, der kun kan inspirere os andre til at følge trop.

Peter er et ydmygt menneske, der påskønner den anerkendelse, han får for sit arbejde i BROEN. Det er dog mere lysten til at hjælpe udsatte, frem for den personlige anerkendelse, der er drivkraften for Peter. Han brænder for at forbedre børns vilkår, og Peter har en utrolig menneskelig og godhjertet tilgang til de børn og unge han møder. Det har han i virkeligheden til alle, og Peter er god til hurtigt at etablere en god og tryg relation. Om arbejdet i BROEN Køge beskriver Peter sig selv som ”en glad giver”. Hver gang han mødes med et barn eller ung, som har brug for f.eks. sportsudstyr, formår Peter at håndtere situationen med en naturlig diskretion. På fineste vis får Peter skabt en relation hvor barnet/den unge aldrig kommer til at se sig selv som anderledes fordi han/hun er blevet støttet af BROEN Køge.

Peter fortjener prisen, fordi han er et ægte og ærligt menneske. Han er vellidt af alle, og Peters tilgang til de unge gør, at alle omkring ham, med største naturlighed støtter op om Peters bedrifter for udsatte børn og unges (fri)-tid.

Indstillet af: SSP Køge

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *