Benny Andersen Prisen

Henrik er stifter og daglig leder af en socialøkonomisk virksomhed, kaldet It-bilen. Virksomheden drives af et team af IT-professionelle. Alle har det til fælles, at de har nedsat arbejdsevne. Virksomheden har til huse på Svebølle skole.

IT-Bilen servicerer virksomheder, institutioner og skoler i Kalundborg området, og er samtidig også en IT-skole. Henrik har via sit firma skabt uddannelsespladser for unge med udfordringer. Fælles for dem er, at de er i gang med en STU uddannelse. STU er et 3 årigt skoleforløb for de unge, som ikke har kunnet gennemføre en normal ungdomsuddannelse. De dygtigste STU elever kan gå videre som elever på FGU (2 årig uddannelse), og senere blive uddannet som IT supporter via firmaet.

Henrik formår at skabe et trygt og stabilt læringsmiljø, der gør at de unges selvtillid og selvværd vokser samtidig med at de gennemgår en konkret uddannelse. Det er vigtigt for Henrik at der tages afsæt i hver enkelt elevs kompetencer og der arbejdes derfor målbevidst med uddannelsesplaner.

Henrik vægter at arbejdsmiljøet er præget af stor rummelighed, tillid og tryghed. De unge bliver også uddannet i selvstændig kundekontakt. De er sammen med en af de fastansatte til stede på de folkeskoler, som firmaet servicerer, og alt efter deres kompetencer og niveauer har de selvstændige opgaver. Der arbejdes ud fra den overbevisning, at alle er ligeværdige og skal lære af hinanden.

Henrik brænder for sit fag og for at give de unge en ballast med videre i livet. Henrik har mange visioner og er hele tiden med helt fremme i udviklingen, hvilket giver de unge en unik indsigt i teknologiens verden.

Henriks omsorg for de unge stopper ikke ved den uddannelsesmæssige del. Henrik er ikke bange for at gå skridtet videre og hjælpe de unge med de udfordringer, som de ellers måtte møde i livet.

Jeg vil på det varmeste anbefale at Henrik modtager prisen.  

Indstillet af: Karen Koldste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *