Benny Andersen Prisen

Henriette Karlsen
Fotograf Peter Helles Eriksen

Jeg vil gerne nominere Henriette Karlsen, som har stiftet foreningen ‘De stærke børn’ til Benny Andersen-prisen. ’De Stærke Børn’ er en frivilligbaseret forening, der arbejder for at fremme og forbedre socialt udsatte børn og unges vilkår i livet.

Henriettes egen historie er en barsk fortælling, der begynder i de tidlige barneår i hælene på tørstige forældre på Amagers brune bodegaer, hvor hun skulle lære at gebærde sig blandt fulde og uforudsigelige voksne.

Den tager os med til hjemmet, hvor volden fra moren og stedfaren konstant lurer, og den fortsætter på gader, stræder og i skolegårde, hvor man kun klarer sig, hvis man ikke viser svaghedstegn og tør mere end de andre. Hun har haft et liv, der allerede nu, hvor hun er 26, har været mere hæsblæsende end de flestes.

Henriette Karlsen bruger i dag sin egen historie til at hjælpe andre udsatte børn og unge i foreningen ‘De stærke børn’. Det gør de blandt andet ved at give en ekstra økonomisk hånd til nogle af de børn, unge og familier som er ramt af social udsathed.

Helt konkret, kan det være i form af donationer af tøj, pengebeløb, miniferier mm. Det er også et sted, hvor børn og unge kan tale med eller møde andre i samme situation. De kan få sig et varmt måltid mad en gang om ugen, de kan finde en voksen at tale med.

Og en gang om året er der sommerfest med gratis adgang til hoppeborge, candy floss, fest og ballade og alt det, som det kan være svært at få råd til for udsatte familier.

Se mere her:

https://destaerkeboern.org/rates

”Vores erfaring hos ’De stærke børn’ er, at man i Danmark bruger for lidt penge på det sociale område. Det er de udsatte børn, der lider under disse omstændigheder og jeg vil være en forkæmper for de børn, så de ikke bliver glemt,” siger Henriette Karlsen selv.

Jeg synes, at hun er en værdig modtager, da hun kæmper med næb og klør for ’sine’ børn der.

Og jeg er sikker på, at en sådan anerkendelse og ikke mindst et sådant beløb vil kunne gøre en kæmpe forskel for de børn.

Mange tak for det hele.

Mvh

Helle Skov Wache

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *