Benny Andersen Prisen

Vi vil gerne indstille Gitte Bjerregaard til Benny Andersen Prisen 2020.

Gitte arbejder som lærer på specialskolen Skolen ved Skoven i Hillerød og har udviklet en metode for vores nonverbale børn, så børnene får nemmere ved deres sprogudvikling og læsning.

Gitte brænder virkelig for hendes projekt og har fået hendes kollega Lene Gehrke Warming med på denne sprogudvikling af vores børn. Gitte ville ønske at denne metode kunne udbredes til langt flere skoler landet over, men hendes hjerte brænder for de børn som hun underviser til daglig og hun vil ikke svigte dem, ved at tage landet rundt og undervise kollegaer.

Gitte tog for ét par år siden et kursus i neuropædagogik, hvor hun og en kollega tog udgangspunkt i vores søn Bertram, som har en hjerneskade på venstre frontallap og er nonverbal. De fik en flot karakter for deres arbejde med at udvikle hans hjernekapacitet i andre områder end det ramte. På baggrund af denne uddannelse, har Gitte udviklet ”Vi knækker læsekoden” som er inspireret af ”Hop om bord i lyd og ord” samt ”Lydbilledmetoden”. Hendes undervisning/metode sammen med Lene er med fokus på de elever, der kognitivt er bedre, end de verbalt kan give udtryk for. Det er en læsemetode, der viser, hvordan elever uden – eller med mangelfuldt talesprog – også kan lære at læse, og hvordan lærerne kan afkode, om disse elever faktisk også forstår det, de læser.

Gitte og hendes kollega Lene afholdte i marts 2019 en inspirationsaften for forældre til udviklingshæmmede børn samt kollegaer fra andre specialskoler. Her blev der vist en film om deres metode til hvordan læsekoden knækkes. Derudover deltog direktør for Hjerneskadeforeningen Morten Lorenzen som tilhører.

Gitte er som person et fantastisk og enestående menneske samt ildsjæl der virkelig brænder for sit arbejde med specialbørn. Der er altid overskud til en lille snak når vi kommer på skolen og hun giver gerne én et kram.

Indstillet af: Annemette og René H Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *