Benny Andersen Prisen

Et privat initiativ startet af ildsjælen Sanna Rasmussen, som fik idéen til at matche familier med større børn og overskud af ressourcer, fx tøj, sportstøj, legetøj, med familier med mindre børn og få ressourcer, så nye brugere kan få glæde af det udstyr, som andre ikke længere har brug for.

Familiestøttens mål er at øge livskvaliteten hos børn i familier med få økonomiske ressourcer. Børn der lever i fattige familier, lever også ofte et liv fuld af bekymringer. Forældrenes økonomiske frustrationer smitter af på børnene, og mange børn oplever en skyldfølelse og et ansvar, der ikke er meningen et barn skal have.

Gennem Familiestøtten får de udsatte familier ikke kun lettet deres økonomi, de får også lettet deres dagligdag for en masse bekymringer. De får mere overskud til at være forældre, så børnene kan få lov til at være børn.

Om stifteren:

Familiestøtten begyndte som et lokalt initiativ i Køge, startet af Sanna Rasmussen, i oktober 2013. Sanna er uddannet pædagog, og har tidligere beskæftiget sig med frivilligt arbejde for bl.a. Kræftens Bekæmpelse og Mødrehjælpen. Ideen til Familiestøtten opstod efter mange års erfaringer med familier fra udsatte områder, og et indblik i den negative effekt det kan have for børn, at vokse op i en økonomisk presset familie.

Find mere: https://www.familiestoetten.dk/om-familiestoetten/

Indstillet af: Henrik Nørgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *