Benny Andersen Prisen

I mit daglige arbejde, fungerer jeg som fritidskoordinator i Esbjerg Kommune, hvor vi årligt hjælper ca. 300 socialt udsatte børn og unge med at få en meningsfuld fritidsaktivitet på lige fod med deres jævnaldrende.

Størstedelen af børnene får et fritidspas, som dækker over individuel vejledning, kontingenthjælp, udstyr og eventuelt en fritidsguide, som kan følge at barnet til og fra aktivitet ude i idrætsforeningerne. Derudover har vi en lang række partnerskaber og gode samarbejdspartnere. De fleste af dem er institutioner(Eks. Svømmestadion, bibliotek, Streetmekka) eller faggrupper-/personer (familierådgivere, sundhedsplejersker, pædagoger, lærere m.v.), men derudover har vi også en gruppe af helt unikke og hjertevarme voksne ”I Esbjerg passer vi på hinanden”, som selv har henvendt sig for, at bidrage til at give socialt udsatte børn og unge positive og nærende oplevelser og ikke mindst et livslangt netværk, der på sigt måske er det, der kommer til at sikre dem et godt liv med sunde fællesskaber.

Børnene der har været så heldige, at få lov at nyde godt af dette unikke tilbud, har selv døbt klubben ”Powerkids-klubben”. De mødes fast en gang om måneden, hvor der er forskellige aktiviteter på programmet, men et punkt er fast – de spiser et måltid mad SAMMEN! Børnene bliver hentet på deres hjemadresser, og afleveret igen efter aftenens program. Udover den faste månedlige mødedag, så sikrer klubben også at børnene får julegaver og godter. Ligesom de bliver inviteret til småkagebagning og julefrokost

Flere af børnene spørger tit, hvornår klubben ”Powerkids-klubben” stopper, men Powerkids-klubben stopper ikke! Den fortsætter så længe børnene har lyst til at være med i den, så det er måske et netværk for resten af livet de har fået.

Men hvad så med de voksne? Det er her jeg nærmest får kuldegysning. Devoksne som har committet sig til denne opgave, er nemlig alle voksne, som har så stort et socialt engagement og hjerte, og som alle udmærket godt ved, hvor vigtigt det er, at børnene kan stole på dem, og ikke bare er endnu nogle voksne som forsvinder når de lige har knyttet sig til dem. Næ – disse voksne er netværk for livet, hvis børnene ellers ønsker det.

Hvem er disse voksne så? I første omgang er de en gruppe mennesker, som er frivillige i organisationen ”Hjemløses venner”. Her er de så en del af en gruppe, som hedder ”I Esbjerg passer vi på hinanden”, som har til formål atforebygge hjemløshed. I anden omgang er det stærke og højtprofileredepersonligheder, som bl.a. tæller en tidligere landsholdsspiller i fodbold en hoteldirektør, en præst, en privatpraktiserende psykolog, en bankrådgiver…….og sådan kunne jeg blive ved. Alle med deres på det tørre og nok at se til, men alle med så meget overskud og hjertevarme, at de vil investere det til dem, som ikke har samme muligheder i livet som deres jævnaldrende.

Udover at de voksne mødes med børnene en dag om måneden, så har de også valgt at følge et par af børnenes største drøm – at gå til ridning. Her følger de så også børnene til ridning en gang i ugen, ligesom de også betaler for deres kontingent og udstyr.

”Powerkids-klubbens” voksne lever i den grad op til kriterierne for at kunne komme i betragtning til Benny Andersen prisen.

De bedste hilsner og en kæmpe tak fordi denne pris findes

Karin Schwartz, Fritidskoordinator

Pt er der to klubber af 8 børn, som er så heldige at få gavn af ”Powerkids-klubben”. Der er 8-10 voksne tilknyttet de to grupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *