Benny Andersen Prisen

Med opfordringer fra Niels Brockenhuus, Leder af dagtilbudsområdet, og Eva Meyer, Leder af Børnehaven Nyrup, indstiller jeg hermed Helsingør Kommunes fantastiske børnekulturkonsulent, Ida Wettendorff til årets Benny Andersen børnepris. Ida har siden 2001 bygget bro mellem kulturforvaltningen, dagtilbud og skoleområdet til gavn for alle børn og unge i kommunen.

Ida arbejder ud fra værdisættet at alle børn har ret til mødet med kultur. Børn skal stimuleres med kunstneriske udtryksformer og alle skal have deltagelsesmuligheder.

De skal inspireres af mødet med kunst og få lyst til at eksperimenterer i og med de muligheder, det enkelte menneske indeholder.

Som konsulent, har hun en særlige evne til at lytte og ønsker at samarbejdet med dagtilbud skal give mening, ud fra lige præcis den kontekst børnene er i lokalt.

Hun bestræber sig på at projekter bliver skabt i et ligeværdigt samarbejde mellem tværfaglige partnere. Hun inviterer dagtilbud ind i den tidlige planlægningsfase og er åben og nysgerrig på, hvilke børnegrupper der er og hvad der er fokus på i distrikterne.  Hun evner at lytte til hvad der er behov for og hvilke ønsker dagtilbuddene har og dermed muliggør hun et samskabende partnerskab. Ida har ikke sin egen dagsorden i samarbejdet, da hun virkelig bestræber sig på at udviklingsarbejdet bedst lykkedes, når vi udvikler i fællesskab, med vores fælles faglige viden. Hun skaber projekter hvor kunstnere, kommunale kulturinstitutioner og dagtilbud, går hånd i hånd om fælles mål.

Hun går ikke på kompromis med kvaliteten. Lige meget hvor besværlig vejen er, er hun stædig, ihærdig, kreativ og insisterende, indtil den rigtige løsning er fundet og aftalt.

Projekterne er planlagt med fantasifulde, sanselige, eventyrlige og æstetiske kreative processer. Krydret med geniale sammensætninger og små finesser. Besøg på ukendte destinationer eller steder, som ikke tidligere er tænkt ind i dagtilbuddets hverdag.

Hun har stor respekt i kommunernes dagtilbud, fordi hun er ensbetydende med professionel engagement, og har store viden om børnekultur.

Ida sætter sig med omhu og ydmyghed ind i de vilkår/muligheder, der er i enkelte dagtilbud, både i normale tider og i en Coronatid.

Så alle børn mødes med ligeværdig kulturelle oplevelser!!!

Børnekulturkonsulent med 20 års erfaring i tværgående samarbejde

Ida har siden 2001 været børnekulturkonsulent i Helsingør Kommune med ansvar for kultursamarbejdet mellem kultur- skole og dagtilbudsområdet, herunder Helsingør Helsingborg skole- kultursamarbejdet der formidler besøg og aktiviteter på begge sider af Øresund. Desuden er hun områdekonsulent for skolekoncerter i Hovedstadsområdet hos organisationen Levende Musik i Skolen. Ida organiserer aktiviteter i samarbejde med Dagtilbud- og skoleområdet, så alle børn og unge i kommunen møder kulturinstitutionerne samt kunst og kunstneriske processer sat ind i en læringssammenhæng.

Læs om blandt andet om Idas arbejde her:

https://politiken.dk/kultur/art7598089/Kunst-kultur-og-kaos-skal-styrke-kvaliteten-i-daginstitutionerne

https://www.facebook.com/boernekulturHelsingoer/

https://helsingordagblad.dk/artikel/ida-wettendorff-fylder-50

Indstillet af: Christina Weber

2 Responses

  1. Ingen har mere end Ida fortjent hæderen i mindet om Benny Andersen. Hun er en ildsjæl af guds nåde til stor gavn og glæde for ikke alene Helsingør men hele Nordsjælland.

  2. Min far sad i byrådet, da Helsingør kommune valgte at ansætte en Børnekulturkonsulent – han sagde efterfølgende, at det var den bedste beslutning han havde været med til at tage.
    Ida fortjener så meget den pris for hendes flotte og idérige arbejde – til glæde for store og små.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *