Benny Andersen Prisen

Jeg indstiller hermed Rikke Boll Jensen, Aakjærskolen i Skive, til Benny Andersen Prisen. Rikke forbedrer vilkårene for adskillige socialt udsatte børn hver eneste uge, og hun inspirerer samtidig sine kolleger til at gøre det samme. Det er et stykke af vejen også hendes opgave som AKT-lærer, men hun går langt ud over det forventelige, og hendes organisatoriske evner gør, at hun altid skaber ringe i vandet med sine indsatser.

Der har hidtil været to AKT-lærere på skolen, men da Rikkes kollega stoppede midt i sidste skoleår, tog Rikke uden videre alle opgaverne på sig, og det er meget typisk for hende. Da Skive Kommune for nogle år siden udviklede et nyt system til sikring af ansvarlighed og tværfagligt samarbejde om det enkelte barn, var Rikke en central aktør i den proces, og leverede meget af den baggrundsviden, struktur og målfasthed, der skulle til, og Stafetloggen er den dag i dag i brug hver eneste dag på de fleste skoler i kommunen. Når vi mangler en fælles procedure for tidlig indsats mod skolefravær i kommunen, skriver Rikke den i løbet af en uge, fordi hun ikke kan vente på, at det store kommunale apparat bliver færdigt, når nu der er børn, der har brug for indsatsen nu og her.

Som AKT-lærer taler Rikke med børn i alle skolealdre, fra drengen i 2. klasse der aldrig har mødt et nej derhjemme, og derfor har svært ved at indgå i fællesskabet, til pigen i 9. klasse der skærer i sig selv, fordi hun ikke kan håndtere at kæresten har slået op – og de går alle derfra og er blevet en lille smule klogere på sig selv hver gang. Når skolens budget til støtteforanstaltninger ændrer sig op- eller nedad, har Rikke straks gode ideer til løsninger, der tilgodeser flest mulige børn, og når nye støttepersoner, det være sig fastansatte eller vikarer, kommer ind i huset, tager hun dem straks under sine vinger og klæder dem på til at løse deres opgaver bedst muligt over for de udsatte børn, som hendes hjerte banker sådan for.

Sådan kunne jeg blive ved, og hvis jeg ville have flere eksempler, kunne jeg bare tage fat i Rikkes kolleger, for de har stort set alle sammen oplevet at blive løftet af hendes engagement og evne til at se det enkelte barn.

Af alle disse grunde, sammen med hendes humor og tag på forældre fra alle samfundslag, indstiller jeg Rikke Boll Jensen til Benny Andersen Prisen 2018.

 

Med venlig hilsen

Lars Kirk Skoleleder på Aakjærskolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *