Benny Andersen Prisen

Simon Brøns Andersen, en ekstraordinær Ildsjæl
Blandt alle de som fortjerner en pris som Benny Andersen prisen, stråler Simon som en klar stjerne.
Jeg ønsker at indstille denne unge mand, som på trods af uddannelse, turbulent arbejdsliv, og adskillige andre fritidsbeskæftigelser med blandt andet spejderbevægelsen, valgte at stifte foreningen Ildsjælene.

Ildsjælenes formål er at udvikle, afvikle og deltage i frivillige og velgørende formål. Dette gøres hovedsageligt ved at skabe arrangementer for vores socialt svagest stillede børn og unge, samt deres familier.

Simons arbejde som formand og ledestjerne i denne forening siden Stiftelsen, viser at han virkelig er indbegrebet af ildsjæl. Han brænder for at lave arrangementer for de børn som kan have det sværest og deres familier. Med arrangementer som Fjolles legedag og Fjolles jul, formår han sammen med de andre ildsjæle at give vores mest ensomme og til tider udstødte børn oplevelser af fællesskab og tilhørsforhold, accept og glæde.

Til dette formål, og fremtidige nye ideer, har Simon i samarbejde med vores tegner, skabt maskotten Fjolle, en Stum elefant som vil være venner med alle børn og som er fuldstændig fordomsfri.

Simons fantasi og evne til at skabe, inspirere, lede og bringe ide til virkelighed, tjener som inspiration for os alle. Fjolles tøjcontainere er endnu et bud på hvordan Simon formår at skabe ekstra med sin vidtrækkende fantasi. For hvorfor skal hjælpen ikke kunne række til udlandet også, i form af opsatte tøjcontainere på hele Amager, i samarbejde med Trasborg får vi et mindre beløb pr kg. tøj til vores forening, men vigtigere er det at der indsamles en masse tøj som kan genbruges og sendes udenlands.

Om denne unge mand, Simon, kan siges meget godt, men det vigtigste er at i alt hvad han gør ser man tydeligt at han brænder for mennesker. Om det er som omsorgshjælper på arbejdet, formand i en forening med formålet at glæde mennesker for hvem glæde måske ikke er hverdag, eller om det er som trylleklovn, hospitalsjulemand, eller bare en rigtig god ven, så leverer Simon altid varen.

Jeg sidder selv som formand i en anden forening, og når jeg skal vurdere om jeg gør nok, om jeg brænder klart nok, måler jeg op imod Simon, for så har man altid noget at stræbe efter.

Indstillet af Glenn Nielsen

Ved yderligere interesse se eventuelt:
www.ildsjælene.dk & www.ElefantenFjolle.dk