Benny Andersen Prisen

Mit navn er Oscar jeg er 18 år gammel, og jeg indstiller min mentor Maria til Benny Andersen prisen.
Jeg har kendt min mentor Maria, siden jeg var 12 år.

Maria er grunden til, at jeg kom igennem folkeskolen. Jeg var elendig til at få lavet mine lektier, og jeg havde ikke overskuddet til at
lave dem, fordi jeg helt simpelt bare ikke følte mig god nok. Men Maria hjalp mig med at få struktur i, hvilke lektier der var smartest at lave først, og hvilke lektier jeg skulle bruge mere tid på end andre. Maria var også helt sindssygt tålmodig, og det var ikke unormalt, at hun forklarede mig, hvordan man dividerede 10 gange, før jeg fik fat i det. Også i dag, hvor tingende begynder at blive en tand mere seriøse, så hjælper Maria mig med alt fra SU til mine lektier i virksomhedsøkonomi. Så Maria lærer mig stadig meget.

Det fede ved at have en mentor som Maria er, at hun tager sig tid til mig. Hun fortæller altid, at jeg bare skal komme til hende, hvis jeg er det mindste i tvivl om noget som helst, og det er en utrolig god tryghed at have en person, som man ved altid ved vil lytte og hjælpe – lige meget hvad, og det vil Maria altid!! Hun har altid været en slags rollemodel for mig, fordi jeg altid synes, at Maria bare har haft styr på det, og det har også gjort, at jeg har taget de råd, hun har givet mig ekstra meget ind, fordi jeg altid gerne ville have lige så meget styr på det, som jeg syntes hun har.

Efter jeg var ude af Lær for Livet som Learning Kid, og på papiret ikke havde Maria som mentor, så kom jeg til at tænke på, hvor stor en gave det har været for mig, at Maria har taget sig tid til at være der for mig bare den ene gang om ugen. Jeg tænker på, hvor meget jeg egentlig har haft brug for det, og hvor mange andre, der ville have gavn af at få hjælp til de ting, som man måske ikke lige selv kan overkomme i forhold til skolen.

Maria er blevet meget mere end en mentor for mig. Jeg ser hende bare som min søster, og i dag kan jeg tale med Maria om alt lige fra weekendens dumheder, til skole, til de svære ting eller bare hvordan det står til derhjemme. Jeg syntes helt klart det hyggeligste at lave med Maria, det er at tage hjem til hende og spise mad og bare slappe af og snakke. Maria har jeg det også bare altid grineren sammen med.

Maria har ikke bare hjulpet mig med lektier. Maria har inviteret mig ind i sit liv og givet mig en hel masse oplevelser, som jeg er hende evigt taknemlig for. Og jeg vil aldrig kunne takke hende nok!!”

Og derfor syntes jeg Maria er den perfekte kandidat til prisen.

Indstillet af: Oscar Crescesse