Benny Andersen Prisen

Diamantforløb – undervisningsforløb i følelsesregulering og fællesskab udviklet af Camilla Obel og Maria Dressler, HAFU institut for liv.

Camilla Obel

Camilla og Maria har siden 2011 udviklet Diamantforløbene. Diamantforløbene er redskaber til at arbejde med børn og unges vredeshåndtering, følelsesmæssige udtryk, og til at styrke børns fællesskaber. De foregår mest i grupper eller klasser, men kan også bruges i en individuel praksis. Diamantforløbene har liv mange steder rundt i hele Danmark, på skoler, i institutioner, blandt psykologer, i SSP og andre indsatsområder. Flere private udbydere har også Diamantforløb på programmet. Jeg, indstiller, har selv meget erfaring med at anvende Diamantforløbene i skoleklasser i tæt samarbejde med klassens lærere og pædagoger, og jeg er virkelig meget begejstret for indhold og tilgang, og ikke mindst den dialog der opstår mellem fagprofessionelle når vi træder ind i praksis sammen.

Forløbene er udviklet i samarbejde med børn og unge fra forskellige skoler og uddannelsessteder og i tæt dialog med den nyeste og mest relevante forskning indenfor neurovidenskab, udviklingsvidenskab, socialpsykologi og traumepsykologi.

Maria Dressler

Camilla og Maria kører Diamantforløb, med fokus på følelser, gensidig forståelse, tryghed og fællesskab for klasser, der bøvler. De skræddersyr også gerne forløb, hvor der måtte være behov for det. De tilbyder at afholde forældremøder, hvor forældre klædes på til at understøtte børns fællesskaber – enten i kombination med et program for børnene eller som en indsats i sig selv. De kommer også gerne ud og kører forløb i klasser eller med grupper af børn, der til dagligt er sammen, og tilbyder løbende ungegrupper hos HAFU.

HAFU arbejder meget (og helst) med flere ad gangen. Sådan er det, fordi vores individuelle eksistens ikke kan skilles fra dét, vi er del af. Individuelle forandringer foregår altid i og med et fællesskab. Fx mener HAFU, at man bliver nødt til at inddrage hele børnefællesskabet, hvis en eller to kammerater fra klassen har fået en uheldig position.

Camilla og Maria er inspirerende ildsjæle, der med stor energi og smittende entusiasme underviser både børn og professionelle og de er meget oplagte kandidater til indstilling til Benny Andersen prisen 2022.

Mere information og billeder ses her: https://hafu.nu/

Indstillet af lærer og konsulent Ingelise Møller Kristensen.