Benny Andersen Prisen

Familierådgivningen, Kolding Kommune indstiller hermed adm. direktør Otto Skak, Slotsøbadet, 6000 Kolding til at modtage Benny Andersen Prisen 2017 for hans fantastiske arbejde med børn, unge og andre udsatte.

Otto arbejder, via sit virke som adm. direktør for Slotsøbadet i Kolding, med de unge og udsatte ved at give dem deres værdighed, selvværd samt selvtillid tilbage.

Otto arbejder med en stor respekt omkring det enkelte mennesker og dets individuelle ståsted i livet.

Kolding Kommunes Familierådgivning har i flere år brugt Otto i forbindelse med udsatte unge. Det er unge og deres familier, der af en eller flere årsager for en kort periode i deres liv, har været på en skæv eller uhensigtsmæssig kurs, som har haft brug for støtte og guidning til igen at komme på rette spor med udsigt til skole, uddannelse og fremadrettet positiv livsførelse.

Otto inddrager i sit arbejde med disse unge ikke kun sit personale i Slotsøbadet, men i særdeleshed også hele sin familie inkl. hunden. Otto har ikke kun de unge i dagtimerne, men også ofte til langt ud på aftenen og midt om natten, hvis de unge eller familierne står i en uoverskuelig situation, der kræver Ottos tilstedeværelse, så er Otto til stede!

Som rådgiver i Familierådgivningen har jeg modtaget mails fra Otto, hvor jeg kan se, at de er skrevet og sendt midt om natten. Otto afbryder møder i den nordligste del af landet for at være der for den unge eller familierne i svære situationer. Han sætter andre før sig selv og viser med sin tilstedeværelse, at man skal have respekt for det enkelte menneske og dets valg. Otto brænder for sit arbejde og er særdeles energisk og initiativrig i forhold til at finde de rette muligheder for den enkelte unge.

Otto har samtaler med de unge, hvor de taler om livet, samfundet eller familien. Han inddrager dem i Slotsøbadets daglige gøremål, så de derigennem igen føler sig værdsatte og duelige. Otto laver skolearbejde med de unge; hvor skolen har opgivet håbet, giver Otto de unge håbet tilbage og forbereder dem til en god eksamen, så fremtiden igen ser en smule lysere ud for den enkelte unge.

Otto tager de unge med på messer, forskellige arrangementer og inddrager dem i Slotsøbadets daglige drift, for på den måde at vise dem erhvervslivets mange sider.

Otto muliggør en drøm om selvstændiggørelse for de unge, der ønsker at løsrive sig fra en dysfunktionel familie, den sociale arv eller at komme på rette spor igen efter en fase med misbrug eller kriminalitet.

Otto er en ildsjæl, der med sin positive tilgang, giver de unge og familierne håbet for en bedre fremtid tilbage. Han er i øjenhøjde med de unge og autentisk i sin tilgang, hvilket gør, at de unge føler sig mødt og forstået.

Grundet ovenstående vurderer vi i Familierådgivningen, at Otto Skak vil være en værdig modtager af Benny Andersen Prisen 2017.

Det skal bemærkes, at Otto Skak yder denne indsats ved siden af sit arbejde som adm. direktør for Slotsøbadet.

Venlig hilsen

Søren Jensen      Turid Nørgaard

Afsnitschef           socialrådgiver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *