Benny Andersen Prisen

Som konsulenter i Center for Skoler, Institutioner og Kultur i Ballerup Kommune indstiller vi hermed Maria Schrøder fra amatørteaterforeningen KLIMA til årets Benny Andersen Pris.

 

Maria er initiativtager til et stort fælles og tværfagligt projekt, kaldet Skammerfestival, som tager sit udspring i musicalen, baseret på Lene Kaaberbøls romaner om Skammerens datter.

 

Teatergruppen KLIMA sætter musicalen op i efteråret 2017 og i den forbindelse arrangeres denne Skammerfestival, som sikrer samtlige elever på 4.-6. klassetrin at se forestillingen. Herudover vil skolerne i kommunen få besøg af skuespillerne til en tilhørende koncert, Skoletjenesten Pederstrup laver tilknyttede undervisningsforløb og Ballerup Bibliotek støtter op om projektet med tilbud og udstillinger.

 

Selve forestillingen Skammerens datter er et ambitiøs projekt. KLIMA er den første amatørteaterforening, der har erhvervet sig rettighederne til forestillingen. Der er 65 personer på scenen og musikken spilles live under forestillingerne. Maria er instruktør på forestillingen og dermed tovholder på alle prøveaktiviteter og alle kunstneriske beslutninger.

 

Maria er ikke blot drivkraften bag forestillingen, men i hele Skammerfestivalen – helt frivilligt. Hun investerer en enorm mængde tid i projektet, og udviser en stor faglig stolthed i forbindelse med samarbejde med både skoler, Skoletjeneste og bibliotek.

 

Resultatet af dette initiativ er ikke ”blot” en masse glade skuespillere i KLIMA, men derudover mere end tusind skolebørns møde med en ”levende” teaterforestilling i et fantasyunivers, de vil kende i forvejen fra Lene Kaaberbøls romaner.

 

Ydermere vil alle disse skolebørn få glæde af skolekoncerter, undervisningsforløb og spændende oplevelser i løbet af festivalen.

 

Vi indstiller derfor Maria til denne pris, fordi hun med denne festival gør en kæmpe forskel for rigtig mange børn i Ballerup.

 

Med venlig hilsen

 

 

Anne Rasmussen, kulturkonsulent og

Helle Friis Mikkelsen, PLC-konsulent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *