Benny Andersen Prisen

Leif Hansen gik i 2016 på pension i en alder af 67 år. Han har været leder i Nørremarkens Fritidscenter i næsten 35 år og leder på børn- og ungeområdet i Vejle Kommune i imponerende 44 år og 5 mdr.

Nørremarkens Fritidscenter – der i dag hedder Galaksen – har gennem årene været samlingspunktet for børn og unge på Nørremarken i Vejle fra de blev født og helt op til 23 år. Nørremarken er et område med mange spændende mennesker med forskellig etnisk og social baggrund – et område hvor man virkelig kan gøre en stor forskel for børn og unge. Og det har Leif virkelig gjort.

Leifs store engagement i børnene er tydeligt, og vi har specielt oplevet et stort hjerte for de børn og unge, der har det svært, og hvor man som voksen virkelig kan gøre en forskel. Det har altid været vigtigt for Leif, at alle får en chance for at blive en del af fællesskabet. Han lægger vægt på, at der skal være plads til alle, men også at der skal forventes noget af alle. På den måde har han altid kæmpet for inklusion, før det blev ”moderne” – og det er ikke kun en tilgang har i forhold til børnene, men også i forhold til personalet og alle andre på Nørremarken.

I det hele taget oplever vi Leif som en meget autentisk og pragmatisk leder, der siger hvad han mener, og ikke lader sig rive med af stemninger eller for luftige teorier. Han har meget stærke rodfæstede værdier, som han står fast på – både ift. forvaltningen, samarbejdspartnere og de unge – selvom det ikke altid er populært eller den nemmeste løsning.

Leifs engagement i opgaven og i børnene har altid været tydeligt, og han har altid set sit arbejde som sit ”kald”. Sagen og opgaven har altid været vigtigere end regler og bureaukrati. For Leif har jobbet og opgaven været en livsstil, og han har stået til rådighed hele døgnet – hvis børnene skulle passes, dyrene skulle fodres, ellers hvis der opstod en situation, der kræver en tydelig og nærværende leder. Leif har virkelig været en ildsjæl af de helt sjældne og ingen opgave har været for lille eller for svær til, at han har kastet sig over den – hvis ellers han kunne se, at det gjorde en forskel for børnene.

For Leif har ledelse altid handlet om mennesker og om at skabe resultater som betød oplevelser, sjov, glæde og betydningsfulde fællesskaber på Nørremarken. Han har altid haft et stort, åbensindet, rummeligt og brændende hjerte, og han har altid været parat til at give andre en chance.

Han har gennem hans store engagement og handlekraft været med til at skabe mange uforglemmelige minder hos tusindvis af børn og unge som har haft deres opvækst på Nørremarken.

Selv ikke alverdens små som store bump på vejen fik Leif til at miste lysten til at kæmpe for børn, unge og ældre på Nørremarken.

Nu er Leif gået på en meget velfortjent pension, men han er stadig aktiv på frivillig basis. Han ses stadig på Nørremarken og hjælper bl.a. med praktiske opgaver i Galaksen. Samtidig er han aktiv i dagtilbudsområdets netværk for pensionerede ledere, hvor han sammen med andre tidligere ledere har ambitioner om stadig at gøre en forskel for børnene i Vejle Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *