Benny Andersen Prisen

August 2018

Benny Andersen Prisen fortsætter

Det er med sorg, at medstifterne af Benny Andersen Prisen og dommerpanelet har modtaget meddelelsen om, at digteren, forfatteren, musikeren og det kærlige menneske med et særligt varm sted i sit hjerte, Benny Andersen, er afgået ved døden 16. august 2018, 88 år gammel. Benny sov stille ind og hans Enke, Elisabeth, der altid var med ham og som vi kender rigtig godt, fortæller, at det var en smuk afsked i sine egne omgivelser i sit hjem, hvor han har kunnet kigge ud i haven.

Det var Benny Andersens ønske, at Benny Andersen Prisen skal fortsætte med at blive uddelt for at hylde de personer, som yder ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn i Danmark og at synliggøre de gode eksempler, så de kan inspirere andre.

Otte år i træk overrakte Benny Andersen selv personligt Benny Andersen Prisen på Børnekonferencen. Sidste gang i marts 2018. Det er også Benny Andersen selv, der har valgt vinderen efter dommerpanelet har udpeget Top3 blandt de indstillede.

Benny insisterede på selv at være på scenen og uddele prisen og spille klaver til Barndommens Land. Sammen med sin skønne hustru, Elisabeth, kom de altid aftenen inden prisuddelingen og gav sig god tid til at tale med dem, der var til stede og fortælle anekdoter fra et langt og spændende liv. Det er trist, at vi nu skal undvære Bennys gode humør, lune og anekdoterne. Vi kan glæde os over, at han har efterladt så mange historier, sange og digte på skrift, at hans minde vil leve videre.

——

Benedicte Bodilsen vinder benny andersen prisen 2013

I nedenstående video fra 2013, kan vi høre Benny Andersen spille Barndommens Land i forbindelse med uddeling af Benny Andersen Prisen. 1:30 inde i videoen oplever vi, hvordan han på humoristisk vis stopper konferencedeltagerne og fortæller dem, at de synger forkert – og lærer dem, hvordan sangen rigtigt skal synges. Vi ser ham også overrække 1. præmien til Benedikte Bodilsen.