Benny Andersen Prisen

Som formand af gymnastikforeningen AIF gymnastik & fitness i Albertslund, vil jeg sammen med resten af bestyrelsen gerne indstille vores instruktør, Asta Becker Høgsberg til Benny Andersen prisen.

Asta er en ægte ildsjæl og fortjener at blive hyldet fordi hun gør en helt særlig indsats for mange børn i Albertslund kommune.

Asta er instruktør på vores Jumf4fun hold hver torsdag. Jumf4fun er et landsdækkende foreningstilbud for børn og unge med forskellige udfordringer. Det er et samarbejde med DGI og kommunen. Formålet med holdet er at skabe bevægelsesglæde for foreningsuvante børn og unge der kæmper med overvægt, er motionsuvante eller ikke har fundet sin plads i det traditionelle foreningsliv.

Asta er 19 år og har været den faste træner og centrale figur på holdet siden dets begyndelse i 2022. Hun har sørget for at gymnasterne har følt sig værdsatte og inkluderede, i det fællesskab der er blevet skabt på holdet. Jeg bliver gang på gang overrasket og imponeret over, hvor ansvarsfuld Asta er som instruktør på holdet. Hun har virkelig taget rollen til sig og formår at lytte til børnene og sikre en træning efter deres behov.

Asta har været i vores forening i mere end 13 år og er startet som en lille genert gymnast, der skulle prøve kræfter med vores dansehold for første gang, til nu at stå som ansvarshavende instruktør for flere af vores børne- og specialhold.

Foruden Jump4Fun er Asta også været en fast del af flere af vores specialhold, der er oprettet i samarbejde med Specialsport. Hver søndag tilbyder vi hold for børn med diagnoser så som ADHD og autisme og derfor har hver deres særlige behov.

Asta er pligtopfyldende og hun elsker at være på holdene. Hun har et fantastisk gå på mod, hvilket betyder at uanset hvilke udfordringer vi kan have på holdene, så har hun ja hatten på og ser muligheder frem for begrænsninger i træningen, og ikke mindst i børnene.

Det betyder også at børnene er rigtig glade for hende og har tillid til hende og derfor glædeligt kommer igen og igen.

Astas engagement ser vi også på det rytmehold hun har hver tirsdag for piger mellem 9 og 13 år . Hvor hun får tiden fra, ved jeg ikke, men en til er sikker. Vi kan ikke undvære hende i foreningen. Hun er en ener, som altid er med til at løfte de opgaver og det fællesskab, som der skal til i en forening.

Jeg håber I vil overveje Asta som den næste modtager er Benny Andersen prisen.

Indstillet af: Rie Pedersen