Benny Andersen Prisen

I Ikast-Brande dagpleje har vi et ressourceteam, bestående af en ressourcepædagog, en familiepædagog og en deltids ressourceassistent.

De arbejder med udsatte børn og disses familier, mens børnene går i dagplejen.
Ud fra viden om betydningen af indsats i de tidlige år (Heckmann) og nyeste forskning og Barnets første 1000 Dage, har dagplejen valgt en prioritering, hvor ressourcer tilbydes børn og deres familier, der har særlige behov.

De sårbare, udsatte børn er det særlige fokus for ressourceteamet.
Der arbejdes både ind i dagplejehjemmet og ind i familiens hjem.
Som noget særligt er ressourceteamet løsrevet fra myndighederne, hvilket betyder, at langt flere familier lukker os ind. Helt ind i familiens hjerte. Herfra er mulighederne for at løfte børnene utrolige. Ressourceteamet kommer ikke med en forudbestemt agenda, men med evnen til at lytte til børnenes og familiernes behov.

Ligeledes er der ikke snævre rammer for hvilke børn, der arbejdes med i dagplejehjemmene. Her er fokus, at barnets dagplejer klædes bedre og bedre på til at understøtte og løfte de sårbare børn. Og det viser sig, at alle børnene har glæde af løftet.

Den underlæggende pædagogik, den høje faglighed, det menneskelige og nærværende engagement er drivkraften i ressourceteamet.

Deres arbejdstid er når der er brug for dem: familier kan få hjælp til at skabe struktur om morgenritualerne, og aftensmads- og putteritualerne. Dagplejerne kan få hjælp alle de 48 timer, de er på arbejde.
Kerneopgaven: at understøtte og løfte udsatte og sårbare børn bliver således løst med stor arbejdsglæde til følge. En arbejdsglæde, der uværligt smitter af på alle ansatte i dagplejen.

Nomineringen går til:
Margit Rabjerg, Ressourcepædagog, med speciale i at arbejde med udsatte og sårbare børn i dagplejehjemmet.
Kristine Ullum Hansen, Familiepædagog, med speciale i at arbejde med udsatte og sårbare børn i familien, i hjemmet.
Vivi Østergaard, ressourceassistent, hands-on, når der er brug for lige en ekstra-ekstra hånd.

Indstillet af Lotte Krarup